20% OFF Dedicated Servers for the first 12 months of service!

USE COUPON CODE: Q22018

Ends June 30, 2018

*T&C Apply

Migrating Joomla 1.0 to Joomla 1.5

This tutorial show you the steps for migrating Joomla 1.0 to 1.5.

If you haven’t viewed the first demonstration, do that before following this one:

http://ausweb.com.au/tutorials/web-applications/joomla/how-to-prepare-joomla-1-0-x-for-migration-to-joomla-1-5x/

This tutorial will show you how to use the migration file with an existing Joomla 1.5 site

WARNING – Do not use the migrator on a Joomla installation that you wish to keep. All existing data will be wiped out and replaced with that from your Joomla 1.0 migration file

Before going into the Joomla admin panel, we need the URL to the latest version of the Migration Assistant component

This can be found at the following URL:http://joomlacode.org/gf/project/pasamioprojects/frs/

1) Go there, then look down the page until you see Migration Assistant

frame02_151

2) Right-click on the file and get its URL

frame03_1111

3) Now, log in to your Joomla administration panel

frame05_1103

4) Click Extensions

5) Go to Install/Uninstall

frame06_187

6) Clear the text box under Install from URL, then press CTRL+V to paste

frame08_190

7) Click Install

8) Now, go to Components…

frame10_176

9) …and then Migration Assistant

Again, do not proceed with the migration if you have anything on this Joomla site you wish to keep

10) Browse to and select the migration file we created earlier

frame12_166

11) Alternatively, you could upload the file to your Joomla 1.5 directory and then tick this checkbox

frame13_153

12) Click Migrate

13) Next, migrate your configuration settings by clicking this link

frame14_158

14) Return to the front page of the admin panel

Notice that our site’s title has been changed to the title of our Joomla 1.0 site. The migration was successful!

frame16_147

Remember to retain your Joomla 1.0 installation until you’re absolutely sure the 1.5 installation is not missing anything and is working properly